Veiliger wachtwoordgebruik

Gepost op: 29-01-2016 om 10:04

Onlangs is versie 5.1 van WATCH uitgekomen. In deze nieuwe release kunt u als WATCH-beheerder aan uw organisatie extra eisen stellen voor wat betreft wachtwoordgebruik.

Veiliger wachtwoordgebruik in WATCHStel eisen aan het wachtwoord

U kunt nu zelf aangeven aan welke eisen een nieuw wachtwoord moet voldoen. Dit kunt u aanpassen in het systeeminstellingen-scherm. U kunt opgegeven wat het minimale aantal karakters van het wachtwoord moet zijn en of er minimaal 1 hoofdletter of minimaal 1 nummer verplicht is. Verder zijn vanaf nu alle karakters toegestaan in een wachtwoord.

Beperkt houdbaar

Naast de eisen waaraan een wachtwoord moet voldoen, kunt u vanaf versie 5.1 ook aangeven hoe lang een wachtwoord geldig blijft. Als deze periode verlopen is, komt uw gebruiker na het inloggen in WATCH automatisch in het wachtwoord wijzigen scherm. De geldigheidsduur past u ook aan in het systeeminstellingen-scherm.

Wachtwoord vergeten?

Tot slot kunt u als beheerder via de systeeminstellingen nu ook bepalen of er gebruikers al dan niet van een “wachtwoord vergeten?” link gebruik kunnen maken in het inlogscherm van WATCH. Als zij deze link aanklikken, dan genereert WATCH een nieuw wachtwoord en verstuurt deze naar het voor de gebruiker bekende e-mail adres.