Inrichtingsondersteuning

Een goed begin is het halve werk

Als u aan de slag gaat met WATCH, dan begint u met het inrichten van de applicatie zodat deze naadloos aansluit op uw werkprocessen.

Door hier vooraf goed over na te denken, voorkomt u dat u beslissingen omtrent inrichting achteraf moet terugdraaien. Een goede initiële inrichting scheelt u zo veel tijd. Bij een zorgvuldige inrichting profiteert u direct van de juiste projectinformatie en ervaart u wat we bedoelen met ‘zorgeloos projectbeheer’.

Een goed begin is dus het halve werk. Wij raden daarom aan om gebruik te maken van onze inrichtingsondersteuning.

Inrichtingsondersteuning

Heeft u geen tijd of ziet u er tegen op om WATCH zelf in te richten? Met de inrichtingsondersteuning van WATCH weet u zeker dat u een goed begin maakt. Door onze jarenlange ervaring met de inzet van WATCH binnen organisaties, zijn wij in staat om uw werkprocessen en wensen snel te vertalen in een goed werkend systeem.

Bij de inrichting van WATCH kijken we onder andere naar onderstaande zaken:

  • Welke groepen gebruikers kunt u onderscheiden binnen uw organisatie?
  • Welke gebruikersgroep krijgt toegang tot welke schermen binnen de applicatie (autorisatie)?
  • Is het zinvol om rol-filtering toe te passen zodat bijvoorbeeld uw projectleiders en managers binnen beheerschermen en rapportages alleen hun eigen projecten en medewerkers te zien krijgen?
  • Wat is de meest geschikte projectstructuur voor uw organisatie?
  • Is het zinvol om een aantal standaardprojecten (project templates) te gebruiken zodat u snel nieuwe projecten in kunt voeren?
  • Hoe zorgen we dat ook zaken als verzuim, verlof en interne werkzaamheden goed geregistreerd kunnen worden.
  • Welke extra velden (kenmerken) wenst u voor klanten, projecten, projectonderdelen, medewerkers en geschreven uren?
  • Welke van deze extra velden wilt u ook in rapportages terugzien als filters en als extra informatie in de overzichten?
  • Welke systeeminstellingen maken dat de applicatie precies die functionaliteit biedt die aansluit op de wensen van uw gebruikers.
  • Hoe richten we de facturatie zo in dat deze aansluit op uw huisstijl?

Onze ervaring leert dat met een halve dag ondersteuning op locatie bovenstaande vragen grotendeels beantwoord kunnen worden. In dat dagdeel bespreken wij uw wensen en richten we uw WATCH-systeem hierop in. Dat doen wij samen met u, zodat u ook inzicht krijgt in de manier waarop WATCH werkt. De kosten hiervoor zijn laag, namelijk € 420,- plus reiskosten (exclusief btw) voor één dagdeel.

Zelf inrichten

U kunt WATCH uiteraard ook zelf inrichten met behulp van onze online documentatie:

Documentatie module Offerte
Documentatie module Agenda & Planning
Documentatie module Urenregistratie
Documentatie module Facturering
Documentatie module Relatiebeheer
Documentatie module Support

Hierin vindt u alle benodigde informatie om op uw WATCH-systeem op te starten. 

Laatste nieuws

Budgetbescherming in euro compleet

Budgetbescherming in euro's, in plaats van uren, is nu compleet! Het verbruik van budgetten is direct zichtbaar in de urenregistratie en de budgetten kunnen worden gebruikt in de rapportages. Bovendien is de bescherming van deze budgetten nu mogelijk.

Lees meer

Upgrade naar 6.4.1 in weekend van 11 en 12 maart

In het weekend van 11 en 12 maart gaan we alle huurlicenties upgraden naar 6.4.1. U hoeft hiervoor niets te doen. Wel kan het zijn dat uw WATCH omgeving tijdelijk niet bereikbaar is.

Lees meer

Waarom kan ik deze uren niet meer wijzigen?

Er zijn verschillende redenen waardoor u uren niet meer kunt aanpassen in het urenregistratie- of validatiescherm. Sinds kort kunt u in een oogopslag zien wat de onderliggende oorzaak hiervan is.

Lees meer

Budgetbescherming

U kunt in WATCH instellen dat het aantal begrote uren niet mag worden overschreden. Dat noemen we Budgetbescherming. In versie 6.4 van WATCH zijn de mogelijkheden hiervoor verder uitgebreid. Zo kunt u nu ook een totaalbudget in euro’s opgeven.

Lees meer