WATCH Mobile als uren app

Mobiele app voor urenregistratie

Met de mobiele app voor urenregistratie van WATCH kunt u uren op een smartphone of tablet registreren. Ook kunt u uw agenda en planning bijhouden en contactinformatie van uw relaties inzien. Handig, want u heeft waarschijnlijk niet altijd een computer bij de hand! Met de mobiele app hoeft u niet te wachten tot u weer achter uw computer zit.

Geoptimaliseerd voor mobiel

De mobiele app voor urenregistratie, planning en relatiebeheer van WATCH bevat niet alle functionaliteit van de “reguliere” WATCH applicatie, maar biedt een handige subset die het onderweg invoeren en raadplegen van de WATCH gegevens via een smartphone mogelijk maakt. De uren app schermen zijn geoptimaliseerd voor het gebruik met de touch screen functionaliteit van smartphones en tablets en houdt tevens rekening met de schermgrootte van dergelijke apparaten.

Urenregistratiescherm in de uren app
Fragment van de uren app

App en desktopversie

De uren app is erg handig om snel uren in te voeren, ongeacht waar u op dat moment ook aan het werk bent. Voor het controleren van voortgang van projecten, het maken van rapportages of voor het maken van facturen is een desktop applicatie juist weer meer geschikt. Een systeem die u een combinatie van beide mogelijkheden biedt, is daarom het beste. Een systeem zoals WATCH dus.

Downloadbare app en webversie

Maakt u op uw smartphone liever gebruik van een downloadbare mobiele app voor urenregistratie of gaat uw voorkeur uit naar een mobiele webversie van WATCH? WATCH biedt beide!

Al sinds lange tijd kunt u een mobiele webversie van de WATCH projectbeheer applicatie gebruiken. Deze webversie kunt u gebruiken op iedere smartphone onafhankelijk van de browser die u daarop gebruikt. De webversie werkt dus altijd. Daarnaast biedt WATCH sinds kort ook een Android app voor urenregistratie met dezelfde functionaliteit. Binnenkort verwachten we ook de mobiele IOS app voor urenregistratie via de Apple appstore te kunnen aanbieden.

Flexibel

 • Aangepast aan uw proces: U hoeft uw bedrijfsproces niet aan te passen als u WATCH gaat gebruiken. Het pakket kan praktisch altijd zo ingericht worden dat het zich aanpast aan uw proces.
 • Registreer wat u wilt: Met behulp van kenmerken en domeinen maakt u eenvoudig en onbeperkt eigen velden aan.
 • Met de mobiele versie zelfs onderweg te gebruiken: De mobiele urenregistratie applicatie laadt snel en is en op iedere smartphone en tablet te gebruiken.
 • Kosten en artikelen: Voeg kosten en artikelen toe aan een projectonderdeeel. Zodra u een project factureert, worden deze kosten en artikelen automatisch opgenomen in uw factuur.
 • Werken in de cloud: Voor optimale bereikbaarheid, zowel op kantoor als thuis en 24/7.

Compleet

U kunt uw complete projectadministratie aan WATCH toevertrouwen, want het systeem is modulair opgebouwd. Informatie uit de ene module gebruikt u zonder probleem in de andere. Zo kunt u de begrote- en werkelijk uren uit de urenregistratie eenvoudig factureren in de Factureringsmodule.

Hoe werkt de mobiele app voor urenregistratie van WATCH?

In zowel de uren app als de mobiele webpagina kunnen medewerkers uren registreren op de project- en projectonderdelen waarop zij uren mogen schrijven. Ook kunnen zij de agenda beheren en contactgegevens van relaties inzien.

 • U kunt in de desktopversie aangeven welke gebruikersgroep geautoriseerd is om de mobiele applicatie te gebruiken.
 • Geautoriseerde gebruikers kunnen de uren app vervolgens downloaden of inloggen op de mobiele webversie via www.watch-online.nl/voorbeeldgebruiker/mobile.
 • Na het inloggen kan via de knoppen onderin het scherm gewisseld worden tussen de WATCH modules urenregistratie, planning en relaties.

Wisselen tussen verschillende modules in de urenregistratie app
Wisselen tussen modules

Meer LEZEN over WATCH Mobiel?

Mobiele app voor urenregistratie

In het mobiele urenregistratiescherm kunt u per projectonderdeel per dag het aantal gewerkte uren invullen.

Urenregistratie WATCH mobiel als uren appIn het urenregistratiescherm van de uren app zien uw medewerkers van boven naar beneden:

 • In de header staat het weeknummer en het totaal aantal geschreven uren van uw medewerker in die week.
 • In de rij daaronder vindt u de mogelijkheid om uren op zaterdag en zondag te schrijven, een link naar een korte rapportagemogelijkheid en de uitlogknop.
 • De gele knoppen daar weer onder geven het totale aantal geregistreerde uren per dag weer.
 • Vervolgens staan alle mogelijke projectonderdelen waarop uw medewerker uren kan schrijven onder elkaar weergegeven. Deze zijn via het plusje open te klappen. 
 • Onder een opengeklapt projectonderdeel ziet u het aantal op dat onderdeel al geregistreerde uren per dag.
 • Helemaal onderin kunt u schakelen tussen de mobiele modules urenregistratie, planning en relaties.

Wilt u bijvoorbeeld uren registreren op de donderdag op het projectonderdeel Belkin _site – testing, dan tikt u eerst op de plus bij dit projectonderdeel om deze open te klappen en vervolgens tik u op het vierde urenveld onder dit projectonderdeel. Er opent zich dan een nieuw scherm waarin u alle informatie kunt registreren.

In de documentatie vindt u meer informatie over urenregistratie in de urenregistratie app van WATCH.

Planning in de urenregistratie app van WATCH

In het Mobiele Planningscherm van de urenregistratie app van WATCH wordt de agenda van een enkele dag weergegeven. Werknemers kunnen de verschillende agenda-items bekijken, nieuwe items toevoegen bestaande items wijzigen of verwijderen.

Agenda in de urenregistratie app WATCH mobielIn het planningsscherm van de urenregistratie app zien uw medewerkers van boven naar beneden:

 • Helemaal boven in het scherm is de huidige datum te zien. Via de knoppen ‘Vorige’ en ‘Vooruit’ kunnen uw medewerkers een andere dag kiezen. Ook kunnen zij op de datum te tikken om via de kalendertool een nieuwe datum te kiezen.
 • Daaronder zijn dezelfde drie iconen te zien voor toevoegen van algemene agenda-items, planning-items en afspraken die ook in de reguliere WATCH Agenda & planning module aanwezig zijn.
  Algemene agenda-items worden weergegeven in wit, planning-items in geel en afspraken in blauw.
 • Als u tikt op een agenda-item dan opent u het alleen lezen detailscherm van dit item. Door aan de linkerkant op het icoon te drukken, wordt hetzelfde agenda-item geopend om te bewerken of te verwijderen.
 • Onder de planning-items worden de afspraken voor de huidige dag weergegeven.
 • Helemaal onderin kunt u schakelen tussen de mobiele modules urenregistratie, planning en relaties.

In de documentatie vindt u meer informatie over planning in de urenregistratie app van WATCH.

Contactinformatie in de urenregistratie app van WATCH

Het Mobiele Relatiebeheeroverzicht in de urenregistratie is een alfabetische lijst van alle relaties in het systeem. Achter de relatiecode staat het aantal contactpersonen voor deze relatie aangegeven.

In het relatiescherm van de urenregistratie app zien uw medewerkers van boven naar beneden:

 • Rechts naast de uitlogknop kunnen uw medewerkers relaties en contactpersonen toevoegen.
 • In de zoekbalk daaronder kunt u zoeken op relatienaam.
 • Daaronder vindt u op alfabetische volgorde een lijst van al uw relaties in de WATCH applicatie. Achter iedere relatie staat een cijfer. Deze staat voor het aantal contactpersonen dat bij deze relatie bekend is. Door op een relatie te tikken, krijgt u de informatie van de relatie te zien en kunt u ook de informatie van eventuele contactpersonen bekijken. Als u in het hoofdscherp tikt op de knop achter dit cijfer dan krijgt u een relatiescherm in beeld waarin u informatie aan kunt passen.

In de documentatie vindt u meer informatie over relatiebeheer in de urenregistratie app van WATCH.

 

Klantervaringen

WATCH Modules


WATCH Offertes module
Offertes

 

WATCH Offertes module
Agenda & planning

 

WATCH Offertes module
Urenregistratie

 

WATCH Offertes module
Facturering

 

WATCH Offertes module
Support

 

WATCH Offertes module
Relatiebeheer

 

WATCH Log module
WATCH Log

Laatste nieuws

Budgetbescherming in euro compleet

Budgetbescherming in euro's, in plaats van uren, is nu compleet! Het verbruik van budgetten is direct zichtbaar in de urenregistratie en de budgetten kunnen worden gebruikt in de rapportages. Bovendien is de bescherming van deze budgetten nu mogelijk.

Lees meer

Upgrade naar 6.4.1 in weekend van 11 en 12 maart

In het weekend van 11 en 12 maart gaan we alle huurlicenties upgraden naar 6.4.1. U hoeft hiervoor niets te doen. Wel kan het zijn dat uw WATCH omgeving tijdelijk niet bereikbaar is.

Lees meer

Waarom kan ik deze uren niet meer wijzigen?

Er zijn verschillende redenen waardoor u uren niet meer kunt aanpassen in het urenregistratie- of validatiescherm. Sinds kort kunt u in een oogopslag zien wat de onderliggende oorzaak hiervan is.

Lees meer

Budgetbescherming

U kunt in WATCH instellen dat het aantal begrote uren niet mag worden overschreden. Dat noemen we Budgetbescherming. In versie 6.4 van WATCH zijn de mogelijkheden hiervoor verder uitgebreid. Zo kunt u nu ook een totaalbudget in euro’s opgeven.

Lees meer