FactureringFacturering logo groot

Direct van uren naar facturen

Maak minder fouten door uw uren en kosten in één en hetzelfde systeem te facturen. In het factuurprogramma van WATCH kan het en was het nog nooit zo makkelijk.

Meer gemak, minder fouten

In de Factureringsmodule van WATCH factureert u de uren van geleverde diensten direct uit de Urenmodule met een paar klikken van uw muis. Of het nu gaat om de geregistreerde uren of de begrote uren, voor een bepaalde periode of voor het hele project. Wilt u kosten of artikelen doorberekenen? Ook dat is geen probleem in het factuurprogramma van WATCH.

begrote kosten of werkelijke kosten factureren
Begrote kosten (fixed price) of werkelijke kosten (nacalculatie) factureren in het factuurprogramma van WATCH

Flexibel

 • Aangepast aan uw proces: U hoeft uw bedrijfsproces niet aan te passen als u WATCH gaat gebruiken. Samen met u richten wij het zo in dat het praktisch altijd past bij de werkwijze van uw organisatie.
 • Registreer wat u wilt: Met behulp van kenmerken en domeinen maakt u eenvoudig en onbeperkt eigen velden aan.
 • Kosten en artikelen: Voeg kosten en artikelen toe aan geschreven uren of maandelijks aan projectonderdelen. Zodra u een project factureert, worden deze kosten en artikelen automatisch opgenomen in uw factuur.
 • Werken in de cloud: Voor optimale bereikbaarheid, zowel op kantoor als thuis en 24/7.
 • Autorisatie tot in detail: Met de autorisatiestructuur kunt u als beheerder tot in detail zelf bepalen wie welke informatie kan aanmaken, aanpassen, invullen en bekijken.

Compleet

WATCH is meer dan alleen facturatie software. U kunt uw complete projectadministratie aan WATCH toevertrouwen. WATCH is namelijk modulair opgebouwd. De Factureringsmodule factureert eenvoudig uw geschreven uren, kosten en artikelen uit de Urenmodule. De uren kunt u bovendien in de mobiele versie van WATCH registreren.

Factuurfragment met uren, artikelen en overige kosten
Factuurfragment in de WATCH facturatie software met uren, artikelen en overige kosten

Hoe werkt het factuurprogramma van WATCH?

 • Zet met een paar muisklikken uw geschreven uren, kosten en artikelen om in een factuur.
 • Iedere factuur kunt u voor het versturen altijd nog waar nodig wijzigen.
 • Bent u tevreden met de factuur, dan mailt u deze indien gewenst direct vanuit het systeem.
 • Uiteraard kunt u uw eigen logo en teksten toevoegen aan de factuur en indien gewenst ook een uren- en/of kostenbijlage bijvoegen.
 • U kunt in het factuurprogramma niet alleen factureren. Met de onderhanden-werklijst ziet u direct welke uren en omzet u nog niet in rekening gebracht heeft. Met een druk op de knop ziet u ook direct uw begrote en gerealiseerde omzet per project.
 • In de documentatie vindt u gedetailleerde informatie over hoe u facturen opstelt en verstuurt in de facturatie software van WATCH.

Functionaliteitsoverzicht

In het functionaliteitsoverzicht staan de belangrijkste mogelijkheden die de WATCH-modules, waaronder de facturatie software, u bieden op een rij.

Demonstratie

Probeer het factuurprogramma van WATCH zelf uit in de online demo-versie of vraag een kosteloze demonstratie van WATCH aan bij u op locatie.   

Bestellen  Contact  Demo

Lees in het artikel WATCH als project management tool hoe DE REE archiefsystemen WATCH inclusief de facturatie software al jaren met succes gebruikt ter ondersteuning van de bedrijfsprocessen.

Meer LEZEN over facturering?

Structuur van de facturatie software van WATCH

De samenhang tussen de verschillende objecten die gebruikt worden in de module WATCH Facturering kan als volgt worden samengevat:

 1. Voor een klant wordt een project uitgevoerd en dit project is opgedeeld in een aantal projectonderdelen.
 2. Projectonderdelen kunnen worden voorzien van een uurtarief en van een aantal begrote uren.
 3. Aan projecten of projectonderdelen kunnen ook artikelen en overige kosten worden gekoppeld.
 4. Op een factuur worden voor een project factuurregels gegenereerd op basis van begrote of werkelijke uren, keer het uurtarief, artikelkosten en overige kosten.
 5. Op basis van de originele factuur kunnen herinneringen en aanmaningen worden gegenereerd.
Leer meer …

Uren, artikelen en kosten

Facturen kunnen drie soorten gegevens bevatten.
 • Uurkosten
 • Artikelkosten
 • Overige kosten

Lees meer …

Stap voor stap of in batch factureren

Er zijn twee methodes om facturen te maken in het factuurprogramma van WATCH: stap voor stap factureren of in een batch factureren.

Factuurlay-out

U kunt de factuurlay-out in de facturatiesoftware van WATCH zelf aanpassen. 

Lees meer …

Herinneringen en aanmaningen

In het factuurprogramma van WATCH kunnen ook herinneringen en aanmaningen gegenereerd worden. Herinneringen en aanmaningen kunnen zowel een voor een als in een batchproces worden gegenereerd.

Lees meer …

Factuur-PDF-instellingen

In het factuur-tabblad van de factuurdetailscherm wordt een overzicht getoond van alle instellingen die de inhoud van de te genereren factuur-PDF bepalen. 

Lees meer …

WATCH rapportgenerator

WATCH bevat een groot aantal standaardrapportages die voor een groot deel de informatiebehoefte van gebruikers vervullen. WATCH is daarnaast ook uitgerust met de “zoeken” rapportage die ingezet kan worden voor het beantwoorden van ad hoc vragen wanneer de standaardrapportages niet de gewenste informatie bevatten. Als derde rapportageoptie is er de mogelijkheid om zelf projectrapportages te definiëren en deze rapportdefinities net zo eenvoudig te gebruiken als de reguliere rapportages in WATCH. 

Lees meer …

Verkoopfacturen exporteren

Er zijn veel boekhoudpakketten op de markt met elk eigen wensen ten aanzien van te importeren data. Daarnaast kun je vaak kiezen voor een import op factuurniveau of op factuurregelniveau. In WATCH willen we ondersteuning bieden voor al deze varianten en daarom is er functionaliteit gerealiseerd, waarbij verkoopfacturen vanuit WATCH geëxporteerd kunnen worden in een formaat dat we binnen de WATCH-applicatie kunnen definiëren.

Lees meer …Klantervaringen

WATCH Modules


WATCH Offertes module
Offertes

 

WATCH Offertes module
Agenda & planning

 

WATCH Offertes module
Urenregistratie

 

WATCH Offertes module
Facturering

 

WATCH Offertes module
Support

 

WATCH Offertes module
Relatiebeheer

 

WATCH Log module
WATCH Log

Laatste nieuws

Budgetbescherming in euro compleet

Budgetbescherming in euro's, in plaats van uren, is nu compleet! Het verbruik van budgetten is direct zichtbaar in de urenregistratie en de budgetten kunnen worden gebruikt in de rapportages. Bovendien is de bescherming van deze budgetten nu mogelijk.

Lees meer

Upgrade naar 6.4.1 in weekend van 11 en 12 maart

In het weekend van 11 en 12 maart gaan we alle huurlicenties upgraden naar 6.4.1. U hoeft hiervoor niets te doen. Wel kan het zijn dat uw WATCH omgeving tijdelijk niet bereikbaar is.

Lees meer

Waarom kan ik deze uren niet meer wijzigen?

Er zijn verschillende redenen waardoor u uren niet meer kunt aanpassen in het urenregistratie- of validatiescherm. Sinds kort kunt u in een oogopslag zien wat de onderliggende oorzaak hiervan is.

Lees meer

Budgetbescherming

U kunt in WATCH instellen dat het aantal begrote uren niet mag worden overschreden. Dat noemen we Budgetbescherming. In versie 6.4 van WATCH zijn de mogelijkheden hiervoor verder uitgebreid. Zo kunt u nu ook een totaalbudget in euro’s opgeven.

Lees meer