Herinneringen en aanmaningen

In WATCH Facturering kunnen ook herinneringen en aanmaningen gegenereerd worden. Herinneringen en aanmaningen kunnen zowel een voor een als in een batchproces worden gegenereerd.

Enkelvoudig

Herinnering

In het factuurdetailscherm “Facturering > Facturen > Details” vinden we op de “Herinnering”-tab de functionaliteit voor het maken van een herinnering voor een nog niet betaalde factuur. Zodra er een datum voor de herinnering is gekozen kan de herinnering PDF gegenereerd worden. Door de datum leeg te maken verdwijnt de herinnering weer uit het systeem.

Herinnering
Figuur 1 Herinnering maken

Aanmaning

In het factuurdetailscherm “Facturering > Facturen > Details” vinden we op de “Aanmaning”-tab de functionaliteit voor het maken van een aanmaning voor een nog niet betaalde factuur. De functionaliteit voor het maken van een aanmaning is identiek aan die voor het maken van een herinnering.

Aanmaning
Figuur 2 Aanmaning maken

Batch

Herinneringen en aanmaningen kunnen ook voor meerdere facturen in één keer gegenereerd worden via een batchproces.

Herinnering

Het batchproces voor het genereren van herinneringen begint met het invoeren van een aantal dagen in het veld “dagen sinds factuurdatum >=”. Door hier bijvoorbeeld 21 in te voeren wordt aangegeven dat er een herinnering gegenereerd moet worden voor alle nog onbetaalde facturen waarvan de factuurdatum meer dan drie weken in het verleden ligt. Onbetaalde facturen zijn hier: alle facturen waar in het factuurdetailscherm het “datum betaald”-veld nog leeg is.

Herinnering batch
Figuur 3 Batch genereren herinneringen

Aanmaning

Het batchproces voor het genereren van aanmaningen lijkt sterk op het batchproces voor het genereren van herinneringen. Het proces begint met het invoeren van een aantal dagen in het veld “dagen sinds datum herinnering* >=”. Door hier bijvoorbeeld 21 in te voeren wordt aangegeven dat er een aanmaning gegenereerd moet worden voor alle nog onbetaalde facturen waarvoor er al meer dan drie weken geleden een herinnering is verstuurd.

Aanmaning batch
Figuur 4 Batch genereren aanmaningen

Laatste nieuws

Budgetbescherming in euro compleet

Budgetbescherming in euro's, in plaats van uren, is nu compleet! Het verbruik van budgetten is direct zichtbaar in de urenregistratie en de budgetten kunnen worden gebruikt in de rapportages. Bovendien is de bescherming van deze budgetten nu mogelijk.

Lees meer

Upgrade naar 6.4.1 in weekend van 11 en 12 maart

In het weekend van 11 en 12 maart gaan we alle huurlicenties upgraden naar 6.4.1. U hoeft hiervoor niets te doen. Wel kan het zijn dat uw WATCH omgeving tijdelijk niet bereikbaar is.

Lees meer

Waarom kan ik deze uren niet meer wijzigen?

Er zijn verschillende redenen waardoor u uren niet meer kunt aanpassen in het urenregistratie- of validatiescherm. Sinds kort kunt u in een oogopslag zien wat de onderliggende oorzaak hiervan is.

Lees meer

Budgetbescherming

U kunt in WATCH instellen dat het aantal begrote uren niet mag worden overschreden. Dat noemen we Budgetbescherming. In versie 6.4 van WATCH zijn de mogelijkheden hiervoor verder uitgebreid. Zo kunt u nu ook een totaalbudget in euro’s opgeven.

Lees meer