Herinneringen en aanmaningen

In WATCH Facturering kunnen ook herinneringen en aanmaningen gegenereerd worden. Herinneringen en aanmaningen kunnen zowel een voor een als in een batchproces worden gegenereerd.

Enkelvoudig

Herinnering

In het factuurdetailscherm “Facturering > Facturen > Details” vinden we op de “Herinnering”-tab de functionaliteit voor het maken van een herinnering voor een nog niet betaalde factuur. Zodra er een datum voor de herinnering is gekozen kan de herinnering PDF gegenereerd worden. Door de datum leeg te maken verdwijnt de herinnering weer uit het systeem.

Herinnering
Figuur 1 Herinnering maken

Aanmaning

In het factuurdetailscherm “Facturering > Facturen > Details” vinden we op de “Aanmaning”-tab de functionaliteit voor het maken van een aanmaning voor een nog niet betaalde factuur. De functionaliteit voor het maken van een aanmaning is identiek aan die voor het maken van een herinnering.

Aanmaning
Figuur 2 Aanmaning maken

Batch

Herinneringen en aanmaningen kunnen ook voor meerdere facturen in één keer gegenereerd worden via een batchproces.

Herinnering

Het batchproces voor het genereren van herinneringen begint met het invoeren van een aantal dagen in het veld “dagen sinds factuurdatum >=”. Door hier bijvoorbeeld 21 in te voeren wordt aangegeven dat er een herinnering gegenereerd moet worden voor alle nog onbetaalde facturen waarvan de factuurdatum meer dan drie weken in het verleden ligt. Onbetaalde facturen zijn hier: alle facturen waar in het factuurdetailscherm het “datum betaald”-veld nog leeg is.

Herinnering batch
Figuur 3 Batch genereren herinneringen

Aanmaning

Het batchproces voor het genereren van aanmaningen lijkt sterk op het batchproces voor het genereren van herinneringen. Het proces begint met het invoeren van een aantal dagen in het veld “dagen sinds datum herinnering* >=”. Door hier bijvoorbeeld 21 in te voeren wordt aangegeven dat er een aanmaning gegenereerd moet worden voor alle nog onbetaalde facturen waarvoor er al meer dan drie weken geleden een herinnering is verstuurd.

Aanmaning batch
Figuur 4 Batch genereren aanmaningen

Laatste nieuws

E-mail herinneringen en aanmaningen

Vanuit WATCH kon u al facturen versturen via e-mail. In WATCH 6.1.0 kunt u nu ook herinneringen en aanmaningen op een vergelijkbare manier verzenden.

Lees meer

Speciaal scherm voor Start- en eindtijd urenregistratie

Registreert u graag uren via een start- en een eindtijd? Dan kan dat nu heel makkelijk via een speciaal hiervoor ingericht scherm.

Lees meer

Tweede planbord geeft inzicht in planning projecten

In WATCH 6.1.0 biedt het additionele Planbord Projecten u nu ook inzicht in de plannen van projecten en projectonderdelen.

Lees meer

Nieuw: de Projectverkenner

De nieuwe projecterkenner in WATCH biedt u een nieuwe mogelijkheid om uw projecten te beheren.

Lees meer