OffertesOffertes logo groot

Van offertes maken tot en met facturering

Begin uw projecten bij het begin: het maken van de offerte. Het offerte programma van WATCH is de ideale start van uw project. Heeft u de opdracht gekregen, dan kunt u de gegevens uit de offerte bovendien direct gebruiken voor uw urenregistratie, planning en facturering. Met WATCH heeft u zo nog maar één systeem nodig voor uw complete projectbeheer. WATCH maakt projectbeheer zorgeloos.

Compleet vanaf het begin

In WATCH kunt u alle benodigde projectinformatie al vanaf het begin registreren in de Offertemodule. Zo heeft u een compleet overzicht van alle projecten in WATCH, of ze nu in offertestadium zijn of al compleet gefactureerd.

Fragment offertescherm met offerteregels
Maak uw offerte aan in het offertescherm met offerteregels voor uren, artikelen en overige kosten

Flexibel

 • Aangepast aan uw proces: U hoeft uw bedrijfsproces niet aan te passen als u WATCH gaat gebruiken. Het pakket kan praktisch altijd zo ingericht worden dat het zich aanpast aan uw proces.
 • Registreer wat u wilt: Met behulp van kenmerken en domeinen maakt u eenvoudig en onbeperkt eigen velden aan.
 • Kosten en artikelen: Voeg kosten en artikelen toe aan een projectonderdeeel. Zodra u een project factureert, worden deze kosten en artikelen automatisch opgenomen in uw factuur.
 • Werken in de cloud: Voor optimale bereikbaarheid, zowel op kantoor als thuis en 24/7.
 • Autorisatie tot in detail: Met de autorisatiestructuur kunt u als beheerder tot in detail zelf bepalen wie welke informatie kan aanmaken, aanpassen, invullen en bekijken.

offertefragment met uren, artikelen en overige kosten
Fragment van offerte PDF met uren, artikelen en overige kosten

Compleet

WATCH is meer dan alleen een offerte programma. U kunt uw complete projectadministratie aan WATCH toevertrouwen. WATCH is namelijk modulair opgebouwd. U neemt heel eenvoudig direct alle benodigde gegevens uit de Offertemodule over in de Urenmodule en/of Planningsmodule.

Hoe werkt het?

 • U maakt een project aan en voegt daar de gewenste projectinformatie aan toe. Van projectonderdelen, medewerkers, uurtarieven en het begrote aantal uren tot en met de begrote kosten en de benodigde artikelen; het is allemaal mogelijk.
 • Met een paar muisklikken maakt u met deze informatie vervolgens in de Offertemodule een offerte die u naar uw klant kunt mailen.
 • Uiteraard kunt u deze offerte voorzien van uw eigen teksten en altijd nog aanpassen. Is de offerte geaccepteerd, dan staat deze vervolgens met een druk op de knop in het urenoverzicht van uw medewerkers.
 • In de documentatie vindt u gedetailleerde informatie over het maken van offertes in ons offerte programma.

Functionaliteitsoverzicht

In het functionaliteitsoverzicht staan de belangrijkste mogelijkheden die de WATCH-modules u bieden op een rij.

Demonstratie

Probeer het WATCH offerte programma zelf uit in de online demo-versie of vraag een gratis demonstratie van WATCH aan bij u op locatie.

Bestellen  Contact  Demo

Meer LEZEN over offertes maken?

Offertestructuur

De samenhang tussen de verschillende objecten die gebruikt worden in de WATCH Offertemodule kan als volgt worden samengevat:

 1. Aan een (potentiële) klant offreren we een project en dit project is opgedeeld in een aantal projectonderdelen.
 2. Projectonderdelen kunnen worden voorzien van een uurtarief en van een aantal te leveren (begrote) uren.
 3. Aan projecten of projectonderdelen kunnen ook artikelen en overige kosten worden gekoppeld.
 4. Op basis van de projectonderdelen, artikelen en kosten maakt u een offerte aan
 5. Als een offerte wordt geaccepteerd, dan kan de gebruikte projectstructuur worden gebruikt voor uw planning, uw urenregistratie en uw facturering.

Leer meer …

Uren, artikelen en kosten

Offertes kunnen drie soorten gegevens bevatten:

 • Begrote uren
 • Begrote artikelen
 • Begrote overige kosten

Leer meer …

Offerte genereren

Om een offerte te kunnen maken in WATCH moet u eerst een aantal zaken in het systeem aanmaken. Zo moet u eerste een klant invoeren en een contactpersoon aanmaken aan wie de offerte geadresseerd zal worden.

Lees meer …

Offerte Lay-out

De offerte lay-out kan beperkt worden aangepast vanuit de offerte-instellingenpagina. In onderstaande offerteschema ziet u de verschillende blokken die u door het aanpassen van de X- en Y-waarden binnen de offerte kunt verplaatsen.

Lees meer …

 

 

 

Klantervaringen

WATCH Modules


WATCH Offertes module
Offertes

 

WATCH Offertes module
Agenda & planning

 

WATCH Offertes module
Urenregistratie

 

WATCH Offertes module
Facturering

 

WATCH Offertes module
Support

 

WATCH Offertes module
Relatiebeheer

Laatste nieuws

Meer platte rapportagemogelijkheden

U kunt voortaan ook zogenaamde platte rapportages maken voor medewerkersrapportages en deze bovendien in WATCH zelf openen.

Lees meer

Nieuwe website en whitepaper bieden hulp bij het kiezen

Er zijn tegenwoordig heel veel systemen en tools voor urenregistratie op de markt. De geboden functionaliteit en de kwaliteit daarvan verschillen nogal.

Lees meer

Horeca-adviesbureau werd verrast met bijzondere wijnen

Enige tijd geleden won het horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners een wijnproeverij. Deze prijs ontvingen zij omdat zij mee hadden gedaan aan het klanttevredenheidsonderzoek onder WATCH-gebruikers.

Lees meer

Tips voor het mailen vanuit WATCH

Facturen versturen naar klanten, een nieuwsbrief e-mail de deur uit doen, planning-items en afspraken versturen. Het kan allemaal vanuit WATCH zelf. Wij hebben een paar tips voor u opgesteld om mailen vanuit WATCH zo goed mogelijk te laten verlopen.

Lees meer