Uren, artikelen en kosten

Offertes kunnen drie soorten gegevens bevatten:

  • Begrote uren
  • Begrote artikelen
  • Begrote overige kosten

Begrote uren

De offertebedragen voor begrote uren worden berekend door het aantal begrote uren te vermenigvuldigen met het uurtarief op projectonderdeelniveau. Wilt u binnen een project (en in een offerte) met verschillende uurtarieven werken, dan moet u per uurtarief een projectonderdeel aanmaken. Meer informatie over het aanmaken van projecten en projectonderdelen vindt u in het hoofdstuk 'beginnen met urenregistratie'.

Begrote uren en uurtarief in projecten ++ scherm

Figuur 1 Uurtarieven en begrote uren in het projecten++ scherm

Elk projectonderdeel dat in een offerte meegenomen wordt, resulteert in een offerteregel. Als er bijvoorbeeld met een senior- en juniortarief gewerkt wordt voor een consultancyproject, dan betekent dit dat er twee projectonderdelen aangemaakt moeten worden om het onderscheid in tarieven op de offerte te maken.

Deze projectonderdelen kunnen bijvoorbeeld SENIOR_CONSTULTANCY en JUNIOR_CONSULTANCY genoemd worden. Het is van belang om hier bij het aanmaken van projecten al rekening mee te houden.

Begrote artikelen

Als de te offreren bedragen geen uren zijn én geen incidenteel karakter hebben, dan kunt u bij het offreren gebruik maken van artikelen. Artikelen worden eerst binnen WATCH gedefinieerd om daarna te worden ingezet bij projecten. U kunt artikelen indelen in artikelgroepen om ze goed te kunnen beheren en ze eenvoudig te kunnen selecteren. Meer informatie over het aanmaken van artikelen en artikelgroepen vindt u in het hoofdstuk 'uren, artikelen en kosten'.

Artikelgroepen beheerscherm
Figuur 2 Artikelgroepen beheerscherm

Artikelen beheerscherm
Figuur 3 Artikelen beheerscherm

Begrote artikelen kunnen zowel aan projecten als aan projectonderdelen worden gekoppeld. U kunt bij het koppelen van een artikel aan een project of projectonderdeel een aantal en een datum opgeven. Bij het maken van offertes wordt gebruik gemaakt van de verkoopprijs van de begrote artikelen.

Artikelen koppelen aan project
Figuur 4 artikel aan een project of projectonderdeel koppelen

Begrote overige kosten

Incidentele kosten kunnen rechtstreeks aan projecten of projectonderdelen gekoppeld worden. Een omschrijving en een prijs voldoen bij het koppelen van een dergelijk “overige kosten” record aan een project. Meer informatie over het toevoegen van incidentele kosten vindt u in het hoofdstuk 'uren, artikelen en kosten'.

Overige begrote kosten invoeren
Figuur 6 Begrote kosten

Laatste nieuws

Budgetbescherming in euro compleet

Budgetbescherming in euro's, in plaats van uren, is nu compleet! Het verbruik van budgetten is direct zichtbaar in de urenregistratie en de budgetten kunnen worden gebruikt in de rapportages. Bovendien is de bescherming van deze budgetten nu mogelijk.

Lees meer

Upgrade naar 6.4.1 in weekend van 11 en 12 maart

In het weekend van 11 en 12 maart gaan we alle huurlicenties upgraden naar 6.4.1. U hoeft hiervoor niets te doen. Wel kan het zijn dat uw WATCH omgeving tijdelijk niet bereikbaar is.

Lees meer

Waarom kan ik deze uren niet meer wijzigen?

Er zijn verschillende redenen waardoor u uren niet meer kunt aanpassen in het urenregistratie- of validatiescherm. Sinds kort kunt u in een oogopslag zien wat de onderliggende oorzaak hiervan is.

Lees meer

Budgetbescherming

U kunt in WATCH instellen dat het aantal begrote uren niet mag worden overschreden. Dat noemen we Budgetbescherming. In versie 6.4 van WATCH zijn de mogelijkheden hiervoor verder uitgebreid. Zo kunt u nu ook een totaalbudget in euro’s opgeven.

Lees meer