Budgetbescherming in euro compleet

Gepost op: 15-03-2024 om 16:07

Budgetbescherming in euro's, in plaats van uren, is nu compleet! Het verbruik van budgetten is direct zichtbaar in de urenregistratie en de budgetten kunnen worden gebruikt in de rapportages. Bovendien is de bescherming van deze budgetten nu mogelijk.

In de WATCH urenregistratiemodule was er altijd al de mogelijkheid om begrote uren te vergelijken met de geschreven uren. Later is daar functionaliteit bijgekomen om deze begrote uren ook te beschermen, zodat er niet meer uren geschreven kunnen worden dan begroot.

De laatste tijd is er ook functionaliteit gemaakt om budgetten in euro in WATCH te monitoren en te beschermen.

omzet budget €

Op projectniveau kunnen we een bedrag invoeren voor “omzet begroot €”.

Uurtarieven in WATCH zijn een eigenschap van het projectonderdeel, dus als er uren geschreven worden op “dure projectonderdelen” zal het budget sneller slinken dan als er uren geschreven worden op “goedkope projectonderdelen”.

Afhankelijk van de systeeminstellingen kunnen we in omzetrapportages de werkelijk omzet op projectniveau vergelijken met de bij een project ingevoerde “omzet budget €”.

Ook kunnen we middels budgetbescherming ervoor zorgen dat er geen uren meer geschreven kunnen worden op een project als dit resulteert in het overschrijden van het “omzet budget €” bedrag.

kosten budget €

Op project- en op projectonderdeelniveau kunnen we een bedrag invoeren voor “kosten budget €”.

Uurkosten in WATCH zijn een eigenschap van de medewerker, dus als er uren geschreven worden door een “dure medewerker” zal het budget sneller slinken dan als er uren geschreven worden door een “goedkope medewerker”.

Net als bij “omzet budget €” kunnen we ook voor de kosten rapportages middels de systeeminstellingen aangeven of we bij het vergelijken van de werkelijke kosten met de begrote kosten willen kijken naar dit ingevoerde “kosten budget €” of dat er gekeken wordt naar de optelsom van de kosten op resourceniveau.

Ook bij de “kosten budget €” bedragen kunnen we aangeven of we de budgetten willen beschermen tegen overschrijding.

Systeeminstellingen

Er zijn drie instellingsblokken in het systeeminstellingenscherm die gebruikt kunnen worden om de “budgetten in €” functionaliteit ten volle te kunnen gebruiken.

BUDGETBESCHERMING

In het “BUDGETBESCHERMING” blok kunnen we aangeven of we budgetbescherming in euro willen gebruiken en of we deze functionaliteit standaard actief willen hebben voor nieuwe projecten en projectonderdelen.

Budgetbescherming in euro systeeminstellingen

RAPPORTAGE INSTELLINGEN

In het nieuwe instellingenblok “”RAPPORTAGE INSTELLINGEN” kunnen we aangeven of we gebruik willen maken van de ingevoerde bedragen in euro of dat we gebruik willen maken van de optelsom van onderliggende niveaus.

budgetten in rapportages systeeminstellingen

URENREGISTRATIE

In het “URENREGISTRATIE” instellingenblok kunnen we aangeven of we het verbruik van de budgetten in euro ook in de urenregistratie en validatieschermen willen zien.

budgetten in euro in urenregistratieschermen

Lees meer over de budgetbescherming in euro's in de online documentatie.