Bewaak budgetten met budgetbescherming

Gepost op: 14-07-2016 om 12:14

Projecten kunnen snel uit de hand lopen. Helemaal als uw projectleden onbeperkt uren kunnen schrijven. In WATCH kunt u daar een stokje voor steken met behulp van de functie budgetbescherming.

Budgetbewaking projectonderdeelnvieau

Budgetbescherming

Door budgetbescherming in te schakelen, kunnen uw projectmedewerkers nooit meer uren op een project of projectonderdeel schrijven dan u heeft begroot. U kunt dit op drie niveaus bepalen: voor een heel project, voor een specifiek projectonderdeel of per medewerker (resource).

Standaardinstelling

Om het invullen makkelijker te maken, kunt u in de systeeminstellingen per niveau zelf al aangeven wat de standaardinstelling moet zijn: uitgeschakeld, bescherming standaard op actief of bescherming standaard op niet-actief. 

budgetbewaking systeeminstellingen

Medewerker krijgt melding

Heeft u de bescherming ingeschakeld? Dan krijgt uw medewerker een melding als hij of zij het begrote urenaantal overschrijdt.

budgetbewaking op resourceniveau melding

In onze online documentatie vindt u meer informatie over hoe u de budgetbescherming kunt gebruiken. Meer tips over hoe u uw urenregistratie zo makkelijk mogelijk maakt voor uw medewerkers vindt u in het artikel Help! Mijn medewerkers doen niet aan urenregistratie.