Kenmerk invullen verplichten

Gepost op: 20-02-2017 om 16:24

Niet alleen kunt u in WATCH onbeperkt eigen kenmerken aanmaken. U kunt uw medewerkers nu ook verplichten om deze kenmerken in te vullen.

Verplichte kenmerkenMet eigen kenmerken kon u al zelf eigenschappen toevoegen aan onder andere uren, projecten, medewerkers en klanten. Het is vanaf versie 5.2.0 ook mogelijk om deze kenmerken verplicht te stellen.

Bij het maken van nieuwe records in de beheerschermen kunnen uw medewerkers de gegevens dan pas opslaan als deze verplichte kenmerken van een waarde zijn voorzien.

Kenmerken aanmaken

U maakt nieuwe kenmerken aan via "Kenmerken" onder Beheer extra in iedere module. Rechts in het scherm kunt u bij het aanmaken aangeven of het al dan niet om een verplicht kenmerk gaat.

Verplicht kenmerk aanmaken

Meer nieuwe kenmerkmogelijkheden

Naast het aanmaken van verplichte kenmerken, kunt u vanaf versie 5.2.0 via kenmerken ook bestanden en klikbare hyperlinks opslaan.

Bestanden als kenmerk

In WATCH kunt u vanaf de genoemde versie en afhankelijk van de instellingen, als kenmerktype ook voor “bestand” kiezen. Dat betekent dat u voor eigen kenmerken bestanden kunt uploaden naar WATCH. Lees meer over deze functionaliteit in het nieuwsartikel Bestanden opslaan in WATCH.

Nieuw kenmerk type “hyperlink”

Er is vanaf versie 5.2 een nieuw kenmerktype “hyperlink” beschikbaar. Hiermee kunt u internetlinks als kenmerkwaarde gebruiken. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om klikbare links naar websites, LinkedIn profielen of bestanden in Google Docs op te nemen als kenmerk bij klanten, contactpersonen, projecten en medewerkers.