Overzicht validatie in WATCH

Gepost op: 28-04-2017 om 14:56

Sinds versie 5.2.0 heeft u in WATCH ook de mogelijkheid om externe projectleiders de geschreven uren te laten goedkeuren. Wat is er nu allemaal mogelijk rond de validatie van uren?

In de meest uitgebreide vorm van validatie van geschreven uren in WATCH zien de mogelijke stappen er als volgt uit:

  1. Een medewerker geeft aan het eind van de werkweek zijn uren gereed. Zolang de uren nog niet zijn gevalideerd, kan de medewerker uren nog aanpassen.
  2. De projectleiders keuren de uren goed die op hun projecten zijn geschreven. De medewerker kan eenmaal gevalideerde uren niet meer aanpassen.
  3. De manager of administratie controleert per medewerker per week alle geschreven uren. Als deze goed bevonden worden, dan krijgt de hele week de status "gevalideerd".
  4. Een externe projectleider bij de klant kan de geregistreerde en gevalideerde uren op zijn projecten inzien en deze of goedkeuren of van een opmerking voorzien.
  5. De financiële administratie vergrendelt alle uren in een bepaalde periode door deze de status "verwerkt" te geven. Deze uren kunnen nu verwerkt worden in bijvoorbeeld de boekhouding of salarisadministratie.

Uiteraard hoeft u niet per se alle bovenstaande stappen te doorlopen. U kunt via de instellingen zelf een selectie maken uit de verschillende mogelijkheden, zodat het validatieproces naadloos aansluit op de wensen van uw organisatie.

validatieproces in 5 stappen
Validateproces in 5 stappen

Lees meer over de validatiemogelijkheden in WATCH in de online documentatie:

Validatie
Externe validatie
Status verwerkt