Nieuwe vormgeving in de planningsmodule

Gepost op: 06-03-2018 om 09:49

De planningsmodule heeft een aanzienlijke opfrisbeurt gekregen. Zowel de maandkalender als het planbord zijn aangepakt.

Maandkalender en planbord aangepakt

Nieuwe vormgeving in de planningsmoduleDe maandkalender in WATCH is helemaal opnieuw opgebouwd. En ook het planbord heeft een grote opfrisbeurt gekregen

Zo kunt u voortaan in de kalender en het planbord eenvoudiger wisselen tussen de maand-, week- en dagweergave. Ook kunt u nieuwe agenda-items en afspraken voortaan door middel van klikken en slepen in het overzicht aanmaken en bestaande items middels “drag & drop” verplaatsen. Door de randen van een item te verslepen kunt u bovendien de duur van een item wijzigen.

Daarnaast is de maandkalender ook nog eens een stuk sneller geworden, ook als deze veel agenda-items bevat. In het planbord is het mogelijk gemaakt om een afspraak van de ene naar de andere medewerker te verslepen.

Type filter

In de nieuwe maandagenda en het nieuwe planbord was u gewend om het type agenda-item pas te kiezen nadat u een dag of een periode geselecteerd had. Om het planproces te versnellen, is het nu ook mogelijk om linksboven in het scherm alvast het soort agenda-item te kiezen dat u in wilt voeren: “algemeen”, “planning” of “afspraak”. Als u vervolgens in de agenda of het planbord een tijdstip uitkiest, dan opent het juiste invoerscherm zich direct.