Uw uurtarieven indexeren

Gepost op: 14-11-2022 om 09:43

In WATCH is er een apart scherm om uw uurtarieven te indexeren. Door dit scherm te gebruiken, indexeert u de tarieven alleen voor toekomstige uren. Uren die in het verleden zijn geschreven houden het oude tarief.

IndexerenAls u voor bestaande projecten nieuwe uurtarieven wilt hanteren, is het niet handig om de uurtarieven van de bestaande projectonderdelen eenvoudigweg aan te passen. Uren die geschreven zijn vóór de aanpassing van het uurtarief moeten immers het oude uurtarief behouden. Alleen de uren van na de aanpassing moeten het nieuwe uurtarief krijgen.

Scherm uurtarief indexeren

Gebruik daarom het scherm “Facturering > Beheer extra > Uurtarief indexeren”. Bij deze methode blijft het tarief voor de ‘oude’ uren in stand. Feitelijk sluit u via dit scherm de bestaande projectonderdelen met het oude tarief en maakt u nieuwe projectonderdelen aan met het nieuwe tarief.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Uurtarief indexeren

Per direct of vanaf een bepaalde datum

Er zijn twee verschillende indexeringsmogelijkheden. Met de status-methode gaat u direct over op de nieuwe tarieven (en daarbij behorende projectonderdelen). Met de periodebescherming-methode kunt u de nieuwe tarieven vanaf een door u gekozen datum in laten gaan.

Wilt u meer weten over het indexeren van uurtarieven? Lees dan naar de documentatiepagina over dit onderwerp.