Projecten++ maakt projecten indelen makkelijk

Gepost op: 10-09-2015 om 12:25

U kunt uw projecten via de beheerschermen projecten, projectonderdelen en recources indelen. Maar wist u dat het nog makkelijker en sneller kan via het beheerscherm 'Projecten++'?

In de Modules Urenregistratie en Agenda & Planning kunt u projecten aanmaken door onder beheer achtereenvolgens te kiezen voor het aanmaken van een project, voor projectonderdelen en vervolgens voor resources. In Projecten++ maakt of past u het hele project in een scherm aan.

Project aanmaken in Projecten++

In het tabblad Maak Project kunt u kiezen voor handmatige invoer, een standaard of het kopieren van een ander project als basis voor uw nieuwe project.

Handmatig invoeren van een project in Projecten++

Bij het handmatig invoeren, voert u kiest u allereerst de klant uit en maakt u een projectcode en projectnaam aan. Eventueel kunt u ook extra informatie invoeren, zoals de verwachte begin- en einddatum en het aantal begrote uren. Zodra u op opslaan klikt, verschijnt hieronder het invoerformulier voor projectonderdelen.

Per projectonderdeel vult u de benodgde informatie in en klikt u op de +. Bovenin het invoerformulier voor projectonderdelen verschijnt dan een nieuwe lege regel. Daarin kunt u eventueel nog een projectonderdeel aanmaken. En dat net zo vaak als u wilt.

Na het aanmaken van een projectonderdeel ziet u erachter ook de tekst 'resources' verschijnen. Klikt u hierop dan kunt u in het invoerformulier daaronder (groepen) medewerkers toevoegen aan dit projectonderdeel. Ook hier klikt u na iedere invoer op de plus om de resource 'aan te maken'.

Standaardproject invoeren of project kopiëren

Dezelfde werkwijze past u ook toe als u voor een standaardproject kiest of voor het kopieren van een project. Behalve dan, dat nu alle projectonderdelen al voor u klaar staan. U hoeft ze alleen nog maar aan te passen (klik hiervoor op het pennetje achter de betreffende regel). Datzelfde geldt ook voor de resources bij een projectonderdeel, zodra u deze aanklikt.

Heeft u nog geen standaardprojecten aangemaakt? In de documentatie vindt u een hiervoor een werkbeschrijving.

Wijzigen project

Voor het wijzigen van het project geldt hetzelfde. Kies in de lijst voor een project (of eerst voor een klant) en klik op wijzigen. U krijgt nu de korte projectinformatie en alle projectonderdelen te zien. Door op het pennetje te klikken kunt u het project of een onderdeel ervan aanpassen. Klik op resources achter een projectonderdeel en u kunt hetzelfde doen voor de medewerkers.