Communicatie agenda-items

Bij het invoeren van agenda-items in de maandkalender of in het planbord kunnen deze nieuw ingevoerde items naar externe agenda pakketten gecommuniceerd worden met behulp van e-mail en het een iCalendar-bestand bijlage. In het systeeminstellingenscherm (Agenda/Planning > Instellingen > Systeem) kan voor elk van de drie typen agenda-items ingesteld worden hoe ze met elkaar moeten communiceren.

communicatieinstellingen

Figuur 1 Communicatieinstellingen in het scherm Instellingen > Systeem

uitgeschakeld

Wanneer "uitgeschakeld" is geselecteerd, hoeft geen verdere actie te worden ondernomen wanneer er een nieuwe agenda-item wordt gemaakt, een bestaande agenda-item wordt bewerkt of wanneer een agenda-item wordt verwijderd.

e-mail

Wanneer de "e-mail"-optie is geselecteerd, wordt een e-mail verzonden voor elk nieuw agenda-item dat wordt gemaakt, elk agenda-item dat wordt gewijzigd en elk agenda-item dat wordt verwijderd.

De onderwerpregel van een e-mail van een nieuw planning-item kan er als volgt uitzien:

nieuw evenement -> DRAGONBOARD - PROGRAMMERING

Het veld opmerkingen van de e-mail zal er zo uitzien:

betreft: DRAGONBOARD - PROGRAMMERING
locatie: Atlanta
urgentie: gemiddeld
startdatum/tijd: 26-04-2010
Einddatum/tijd: 30-04-2010
Omschrijving: 5 dgn. programma in het hoofdkwartier van Dragonboard

iCalendar

Wanneer de "e-mail & iCalendar"-optie is geselecteerd, zal de e-mail er hetzelfde uitzien als in de "e-mail"-optie, maar er zal een bijlage bijgevoegd worden. Door te dubbelklikken op het bijgevoegde bestand, kan het agenda-item worden geïmporteerd in elke agenda-applicatie die de iCalendar-indeling (zoals Microsoft Outlook, iCal van Apple, Google agenda) ondersteunt. 

Laatste nieuws

Informatie noteren zonder uren te schrijven

Met de release van versie 5.3 kunt u voortaan ook in het urenscherm informatie noteren bij een projectonderdeel zonder dat u er uren op schrijft.

Lees meer

Meer platte rapportagemogelijkheden

U kunt voortaan ook zogenaamde platte rapportages maken voor medewerkersrapportages en deze bovendien in WATCH zelf openen.

Lees meer

Nieuwe website en whitepaper bieden hulp bij het kiezen

Er zijn tegenwoordig heel veel systemen en tools voor urenregistratie op de markt. De geboden functionaliteit en de kwaliteit daarvan verschillen nogal.

Lees meer

Horeca-adviesbureau werd verrast met bijzondere wijnen

Enige tijd geleden won het horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners een wijnproeverij. Deze prijs ontvingen zij omdat zij mee hadden gedaan aan het klanttevredenheidsonderzoek onder WATCH-gebruikers.

Lees meer