SPF records

Als het e-mailadres van de afzender vanuit WATCH niet overeenkomt met de domeinnaam van de server waarop WATCH wordt gehost, dan kunnen er problemen ontstaan bij het versturen van deze e-mails.

Sender Policy Framework (SPF)

“Sender Policy Framework (afgekort SPF) is een protocol dat tot doel heeft te helpen spam te verminderen. Men hoopt spam te verminderen door vast te stellen of de verzender van een mailbericht gerechtigd is om een bericht te verzenden namens de afzender van het bericht.”

"SPF vereist het gebruik van een TXT-record in de DNS-server waarin wordt aangegeven welke servers berichten mogen sturen namens een domeinnaam."

Bron: wikipedia

www.watch-online.nl

In de huurvariant van WATCH zal de applicatie meestal gehost worden op de www.watch-online.nl server. Stel dat je e-mails wilt versturen vanuit WATCH met je eigen e-mailadres als afzender zoals bijvoorbeeld watch-beheer@voorbeeld.nl.

Als de server www.voorbeeld.nl gebruikt maakt van een SPF-record, dan moet dit record worden aangepast zodat duidelijk is dat de www.watch-online.nl server gerechtigd is om e-mails te versturen namens deze www.voorbeeld.nl server.

Om er voor te zorgen dat bij migratie van de applicatie naar een andere server in ons beheer dit record niet steeds aangepast hoeft te worden raden we aan om de volgende tekst aan het SPF record toe te voegen: “include:_spf.beehost.eu”.

jedomeinnaam.nl

TXT

v=spf1 a include:_spf.beehost.eu -all

Hiermee wordt aangegeven dat alle servers van Snel.com (onze hosting partner) e-mails mogen versturen namens de betreffende server.

Laatste nieuws

Budgetbescherming in euro compleet

Budgetbescherming in euro's, in plaats van uren, is nu compleet! Het verbruik van budgetten is direct zichtbaar in de urenregistratie en de budgetten kunnen worden gebruikt in de rapportages. Bovendien is de bescherming van deze budgetten nu mogelijk.

Lees meer

Upgrade naar 6.4.1 in weekend van 11 en 12 maart

In het weekend van 11 en 12 maart gaan we alle huurlicenties upgraden naar 6.4.1. U hoeft hiervoor niets te doen. Wel kan het zijn dat uw WATCH omgeving tijdelijk niet bereikbaar is.

Lees meer

Waarom kan ik deze uren niet meer wijzigen?

Er zijn verschillende redenen waardoor u uren niet meer kunt aanpassen in het urenregistratie- of validatiescherm. Sinds kort kunt u in een oogopslag zien wat de onderliggende oorzaak hiervan is.

Lees meer

Budgetbescherming

U kunt in WATCH instellen dat het aantal begrote uren niet mag worden overschreden. Dat noemen we Budgetbescherming. In versie 6.4 van WATCH zijn de mogelijkheden hiervoor verder uitgebreid. Zo kunt u nu ook een totaalbudget in euro’s opgeven.

Lees meer