SPF records

Als het e-mailadres van de afzender vanuit WATCH niet overeenkomt met de domeinnaam van de server waarop WATCH wordt gehost, dan kunnen er problemen ontstaan bij het versturen van deze e-mails.

Sender Policy Framework (SPF)

“Sender Policy Framework (afgekort SPF) is een protocol dat tot doel heeft te helpen spam te verminderen. Men hoopt spam te verminderen door vast te stellen of de verzender van een mailbericht gerechtigd is om een bericht te verzenden namens de afzender van het bericht.”

"SPF vereist het gebruik van een TXT-record in de DNS-server waarin wordt aangegeven welke servers berichten mogen sturen namens een domeinnaam."

Bron: wikipedia

www.watch-online.nl

In de huurvariant van WATCH zal de applicatie meestal gehost worden op de www.watch-online.nl server. Stel dat je e-mails wilt versturen vanuit WATCH met je eigen e-mailadres als afzender zoals bijvoorbeeld watch-beheer@voorbeeld.nl.

Als de server www.voorbeeld.nl gebruikt maakt van een SPF-record, dan moet dit record worden aangepast zodat duidelijk is dat de www.watch-online.nl server gerechtigd is om e-mails te versturen namens deze www.voorbeeld.nl server.

Om er voor te zorgen dat bij migratie van de applicatie naar een andere server in ons beheer dit record niet steeds aangepast hoeft te worden raden we aan om de volgende tekst aan het SPF record toe te voegen: “include:spf.mihos.net”.

Hiermee wordt aangegeven dat alle servers van Mihosnet (onze hosting partner) e-mails mogen versturen namens de betreffende server.

Laatste nieuws

WATCH en de AVG

Per 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming, oftewel de AVG in werking. Is uw organisatie al AVG-proof? WATCH biedt een verscheidenheid aan functies die u kunt inzetten om uw organisatie aan de AVG te laten voldoen.

Lees meer

HTML voor inleidende en afsluitende tekst

Voor de inleidende tekst en de afsluitende zin van de factuur kunt u vanaf versie 5.3 gebruik maken van een online HTML-editor.

Lees meer

Nieuwe vormgeving in de planningsmodule

De planningsmodule heeft een aanzienlijke opfrisbeurt gekregen. Zowel de maandkalender als het planbord zijn aangepakt.

Lees meer

Validatie per maand

Naast het per week gereed stellen en valideren van geschreven uren kan dit vanaf versie 5.3 ook per maand.

Lees meer