SPF records

Als het e-mailadres van de afzender vanuit WATCH niet overeenkomt met de domeinnaam van de server waarop WATCH wordt gehost, dan kunnen er problemen ontstaan bij het versturen van deze e-mails.

Sender Policy Framework (SPF)

“Sender Policy Framework (afgekort SPF) is een protocol dat tot doel heeft te helpen spam te verminderen. Men hoopt spam te verminderen door vast te stellen of de verzender van een mailbericht gerechtigd is om een bericht te verzenden namens de afzender van het bericht.”

"SPF vereist het gebruik van een TXT-record in de DNS-server waarin wordt aangegeven welke servers berichten mogen sturen namens een domeinnaam."

Bron: wikipedia

www.watch-online.nl

In de huurvariant van WATCH zal de applicatie meestal gehost worden op de www.watch-online.nl server. Stel dat je e-mails wilt versturen vanuit WATCH met je eigen e-mailadres als afzender zoals bijvoorbeeld watch-beheer@voorbeeld.nl.

Als de server www.voorbeeld.nl gebruikt maakt van een SPF-record, dan moet dit record worden aangepast zodat duidelijk is dat de www.watch-online.nl server gerechtigd is om e-mails te versturen namens deze www.voorbeeld.nl server.

Om er voor te zorgen dat bij migratie van de applicatie naar een andere server in ons beheer dit record niet steeds aangepast hoeft te worden raden we aan om de volgende tekst aan het SPF record toe te voegen: “include:spf.mihos.net”.

Hiermee wordt aangegeven dat alle servers van Mihosnet (onze hosting partner) e-mails mogen versturen namens de betreffende server.

Laatste nieuws

Informatie noteren zonder uren te schrijven

Met de release van versie 5.3 kunt u voortaan ook in het urenscherm informatie noteren bij een projectonderdeel zonder dat u er uren op schrijft.

Lees meer

Meer platte rapportagemogelijkheden

U kunt voortaan ook zogenaamde platte rapportages maken voor medewerkersrapportages en deze bovendien in WATCH zelf openen.

Lees meer

Nieuwe website en whitepaper bieden hulp bij het kiezen

Er zijn tegenwoordig heel veel systemen en tools voor urenregistratie op de markt. De geboden functionaliteit en de kwaliteit daarvan verschillen nogal.

Lees meer

Horeca-adviesbureau werd verrast met bijzondere wijnen

Enige tijd geleden won het horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners een wijnproeverij. Deze prijs ontvingen zij omdat zij mee hadden gedaan aan het klanttevredenheidsonderzoek onder WATCH-gebruikers.

Lees meer