SPF records

Als het e-mailadres van de afzender vanuit WATCH niet overeenkomt met de domeinnaam van de server waarop WATCH wordt gehost, dan kunnen er problemen ontstaan bij het versturen van deze e-mails.

Sender Policy Framework (SPF)

“Sender Policy Framework (afgekort SPF) is een protocol dat tot doel heeft te helpen spam te verminderen. Men hoopt spam te verminderen door vast te stellen of de verzender van een mailbericht gerechtigd is om een bericht te verzenden namens de afzender van het bericht.”

"SPF vereist het gebruik van een TXT-record in de DNS-server waarin wordt aangegeven welke servers berichten mogen sturen namens een domeinnaam."

Bron: wikipedia

www.watch-online.nl

In de huurvariant van WATCH zal de applicatie meestal gehost worden op de www.watch-online.nl server. Stel dat je e-mails wilt versturen vanuit WATCH met je eigen e-mailadres als afzender zoals bijvoorbeeld watch-beheer@voorbeeld.nl.

Als de server www.voorbeeld.nl gebruikt maakt van een SPF-record, dan moet dit record worden aangepast zodat duidelijk is dat de www.watch-online.nl server gerechtigd is om e-mails te versturen namens deze www.voorbeeld.nl server.

Om er voor te zorgen dat bij migratie van de applicatie naar een andere server in ons beheer dit record niet steeds aangepast hoeft te worden raden we aan om de volgende tekst aan het SPF record toe te voegen: “include:spf.mihos.net”.

Hiermee wordt aangegeven dat alle servers van Mihosnet (onze hosting partner) e-mails mogen versturen namens de betreffende server.

Laatste nieuws

E-mail herinneringen en aanmaningen

Vanuit WATCH kon u al facturen versturen via e-mail. In WATCH 6.1.0 kunt u nu ook herinneringen en aanmaningen op een vergelijkbare manier verzenden.

Lees meer

Speciaal scherm voor Start- en eindtijd urenregistratie

Registreert u graag uren via een start- en een eindtijd? Dan kan dat nu heel makkelijk via een speciaal hiervoor ingericht scherm.

Lees meer

Tweede planbord geeft inzicht in planning projecten

In WATCH 6.1.0 biedt het additionele Planbord Projecten u nu ook inzicht in de plannen van projecten en projectonderdelen.

Lees meer

Nieuw: de Projectverkenner

De nieuwe projecterkenner in WATCH biedt u een nieuwe mogelijkheid om uw projecten te beheren.

Lees meer