2 bedrijven in 1 systeem of aparte installaties?

Algemene stelregel

Als er geen gezamenlijke projecten bestaan tussen de twee bedrijven dan is er geen logische reden (anders dan een financiële) om twee bedrijven in dezelfde WATCH omgeving te laten werken.

Mogelijkheden

Er zijn een aantal zaken in WATCH die een zekere mate van scheiding tussen de gegevens van de twee bedrijven kunnen bewerkstelligen:

Resources

Medewerkers zien in hun urenregistratiescherm alleen de projecten en projectonderdelen waar ze als resources aan gekoppeld zijn. Dus het is mogelijk om de medewerkers van de verschillende bedrijven uren te laten schrijven op verschillende projecten en projectonderdelen.

Projectleiders en projectleiderfilter

Het is mogelijk om voor projectleiders het projectleiderfilter aan te zetten. Daarmee kun je projectleiders binnen bepaalde beheerschermen en rapportages exclusief toegang geven tot de projecten waarvan zij de projectleider zijn.

Managers en managerfilter

Het is mogelijk om voor managers het managerfilter aan te zetten. Daarmee kun je managers binnen bepaalde beheerschermen, rapportages en validatieschermen exclusief toegang geven tot de medewerkers en uren van de medewerkers waarvan zij de manager zijn.

Meer groepen voor autorisatie

Je zou de autorisatie voor de gebruikers van de verschillende bedrijven kunnen laten verschillen door meerdere medewerker-groepen aan te maken, bijvoorbeeld GEBRUIKERS_BEDRIJF-X, GEBRUIKERS_BEDRIJF-Y of PROJECTLEIDER_BEDRIJF-X en PROJECTLEIDER_BEDRIJF-Y. Per groep kun je dan aangeven tot welke schermen de leden van de groep toegang hebben.

Voordelen

Voordelen van meerdere organisaties in één WATCH-omgeving kunnen zijn:

  • Het is goedkoper om bijvoorbeeld één omgeving met 100 medewerkers te huren dan twee omgevingen met 50 medewerkers.
  • Je hoeft maar één omgeving in te richten en te beheren. Denk aan autorisatiegroepen en systeeminstellingen.

Nadelen

Nadelen van meerdere organisaties in één WATCH omgeving kunnen zijn:

  • In de beheerschermen van klanten zie je altijd alle klanten, dus ook die van het andere bedrijf.
  • Als je geen managerfilter of projectleiderfilter gebruikt (bijvoorbeeld als BEHEERDER) zie je ook alle projecten en medewerkers van het andere bedrijf in de beheerschermen en rapportages.
  • De systeeminstellingen tellen voor alle gebruikers en kunnen dus niet per bedrijf ingesteld worden. Dit kan met name lastig zijn voor het versturen van e-mails en facturen met een bepaalde huisstijl.

Laatste nieuws

Budgetbescherming in euro compleet

Budgetbescherming in euro's, in plaats van uren, is nu compleet! Het verbruik van budgetten is direct zichtbaar in de urenregistratie en de budgetten kunnen worden gebruikt in de rapportages. Bovendien is de bescherming van deze budgetten nu mogelijk.

Lees meer

Upgrade naar 6.4.1 in weekend van 11 en 12 maart

In het weekend van 11 en 12 maart gaan we alle huurlicenties upgraden naar 6.4.1. U hoeft hiervoor niets te doen. Wel kan het zijn dat uw WATCH omgeving tijdelijk niet bereikbaar is.

Lees meer

Waarom kan ik deze uren niet meer wijzigen?

Er zijn verschillende redenen waardoor u uren niet meer kunt aanpassen in het urenregistratie- of validatiescherm. Sinds kort kunt u in een oogopslag zien wat de onderliggende oorzaak hiervan is.

Lees meer

Budgetbescherming

U kunt in WATCH instellen dat het aantal begrote uren niet mag worden overschreden. Dat noemen we Budgetbescherming. In versie 6.4 van WATCH zijn de mogelijkheden hiervoor verder uitgebreid. Zo kunt u nu ook een totaalbudget in euro’s opgeven.

Lees meer