Tips voor het mailen vanuit WATCH

Gepost op: 23-05-2017 om 16:17

Facturen versturen naar klanten, een nieuwsbrief e-mail de deur uit doen, planning-items en afspraken versturen. Het kan allemaal vanuit WATCH zelf. Wij hebben een paar tips voor u opgesteld om mailen vanuit WATCH zo goed mogelijk te laten verlopen.

De juiste rechten

Mailen vanuit WATCHHuurt u WATCH? Dan draait deze waarschijnlijk op een van onze dedicated servers. Als u dan vanuit WATCH e-mails wilt versturen met uw eigen e-mailadres als afzender (bijvoorbeeld watch-beheer@voorbeeld.nl), dan moet u bij uw eigen server (www.voorbeeld.nl) aangeven dat dit mag. Anders kunnen er problemen ontstaan bij het versturen van de e-mail. Dit doet u door het SPF record van uw eigen server aan te passen.

Uw mail komt niet aan

Als medewerkers of klanten aangeven dat mails niet aankomen, dan kunt u via Mail Tester achterhalen waar het probleem zit, bijvoorbeeld omdat de mail wordt gezien als spam. Wij hebben voor u de werking van deze online tool uiteengezet.

Mailtester

Tips om te voorkomen dat uw mail in de spambox komt

U kunt uw mail als platte tekst versturen om te voorkomen dat deze in de spambox komt. Het nadeel is dan wel dat u uw tekst niet kunt opmaken en geen links of afbeeldingen in de body van de mail kunt plaatsen. Hoe maakt u een html-mail die er én goed uit ziet én die niet in spamfilters blijft steken? Wij hebben daarvoor een aantal tips voor u op een rij gezet.

WATCH instellingen

In de documentatie van WATCH vindt u nog een aantal artikelen over hoe u WATCH kunt instellen om e-mails te kunnen versturen vanuit het systeem: