E-mail herinneringen en aanmaningen

Gepost op: 07-06-2021 om 09:32

Vanuit WATCH kon u al facturen versturen via e-mail. In WATCH 6.1.0 kunt u nu ook herinneringen en aanmaningen op een vergelijkbare manier verzenden.

Herinneringen en aanmaningen mailenHerinneringen

Wilt u herinneringen via WATCH versturen, dan moet u deze eerst genereren. Ga daarvoor naar “Facturering > Facturen > Details” voor een enkele herinnering of naar “Facturering > Facturen > Batch genereren herinneringen” voor meerdere herinneringen in een keer.

De aangemaakte herinnering(en) verstuurt u vervolgens via het scherm "Facturering > Communicatie > E-mail herinneringen". De selectie met te verzenden e-mails wordt gemaakt op basis van de eerder gegenereerde herinneringen.

U kunt de herinnering als bijlage in pdf met de e-mail meesturen. Ook kunt u ervoor kiezen om daarnaast de originele factuur bij te voegen.

Aanmaningen

Het versturen van aanmaningen gaat op dezelfde wijze als het versturen van herinneringen. Gebruik voor een enkele aanmaning daarvoor het scherm “Facturering > Facturen > Details” of voor meerdere het scherm "Facturering > Facturen > Batch genereren aanmaningen”. Ook bij het versturen van de aanmaning kunt u de originele factuur als bijlage meesturen.

Scherm E-mail herinneringen
Figuur 1: Scherm E-mail herinneringen

Templates

U kunt de standaardteksten die u wilt gebruiken voor het e-mailen van herinneringen en aanmaningen vastleggen via het scherm “Facturering > Communicatie > E-mail templates”.