HTML e-mail body tips

U kunt e-mails vesturen als platte tekst of u kunt e-mails versturen in HTML-formaat. Het voordeel van het HTML e-mail is dat u opmaakmogelijkheden heeft en zaken als afbeeldingen, links of knoppen kunt toevoegen aan uw e-mail. De kans dat een HTML e-mail tegengehouden wordt door een spamfilter is echter vele malen groter dan bij een e-mail in platte tekst. Als u ervoor kiest om een e-mail te versturen in HTML formaat, let dan in ieder geval op een aantal zaken.

Verhouding tussen afbeeldingen en tekst

Spamfilters en e-mailprogramma’s kunnen niet lezen wat er op een afbeelding staat. Om de inhoud van hun e-mails te verhullen, kiezen veel spammers er daarom vaak voor om e-mails grotendeels uit afbeeldingen te laten bestaan. Spamfilters en e-mail programma’s letten daarom op hun beurt op de verhouding tussen de tekst in een e-mailbody en de hoeveelheid en grootte van de afbeeldingen in de body. Met tekst bedoelen we hier niet de woorden die in een afbeelding zijn opgenomen (deze kunnen door een spamfilter niet gelezen worden).

Als u onder in uw e-mail graag een mooie footer wilt opnemen, probeer deze dan zoveel mogelijk in HTML aan te maken in plaats van deze als een grote afbeelding op te nemen.

U kunt uw e-mail laten testen door www.mail-tester.com, en zo zien hoe een spamfilter (SpamAssassin in dit geval) de verhouding tussen tekst en afbeelding in een e-mail waardeert.

Knippen en plakken uit Word

Knip en plak niet zomaar tekst vanuit Microsoft Word in uw e-mail of e-mailtemplate. Dit zorgt voor vervuilde en rommelige HTML-code in uw e-mail. Als u toch wilt kopiëren vanuit een Word document, gebruik dan de speciale “kopieer uit Word” knop ( Past from Word knop ) of plak de tekst als platte tekst ( past as plain tekst knop ) in de online HTML editor.

Links

Een link in een HTML e-mail bestaat uit twee delen: het leesbare deel en de daadwerkelijke URL (internetadres) van de website die geopend wordt als er op geklikt wordt. Bij “phishing” wordt vaak een techniek gehanteerd die “URL obfuscation” heet, waarbij de zichtbare link doorverwijst naar een andere website dan je verwacht (bijvoorbeeld paypal.com verwijst stiekem door naar paypals.com). Spamfilters letten hierop bij de beoordeling van uw e-mail. U kunt hiermee rekening houden door:

  • bij het gebruik van hyperlinks in uw HTML e-mail, ervoor te zorgen dat u geen link shortening diensten gebruikt zoals Bit.ly, Goo.gl, Tinyurl.com, etc, en
  • ervoor te zorgen dat het het zichtbare webadres in de e-mail inderdaad overeenkomt met de achterliggende link.

U kunt trouwens gerust een beschrijvende tekst gebruiken in plaats van een URL als het zichtbare deel van de link. Daar valt een gemiddeld spamfilter niet over.

Goed

< a href=”https://www.musthave.nl”>www.musthave.nl< /a>

< a href=”https://www.musthave.nl”>bezoek onze website hier< /a>

Niet goed

< a href=”https://www.watch-projectbeheer.nl”>www.musthave.nl< /a>

< a href=”https://goo.gl/aO3Ssc">www.musthave.nl< /a>

Laatste nieuws

Informatie noteren zonder uren te schrijven

Met de release van versie 5.3 kunt u voortaan ook in het urenscherm informatie noteren bij een projectonderdeel zonder dat u er uren op schrijft.

Lees meer

Meer platte rapportagemogelijkheden

U kunt voortaan ook zogenaamde platte rapportages maken voor medewerkersrapportages en deze bovendien in WATCH zelf openen.

Lees meer

Nieuwe website en whitepaper bieden hulp bij het kiezen

Er zijn tegenwoordig heel veel systemen en tools voor urenregistratie op de markt. De geboden functionaliteit en de kwaliteit daarvan verschillen nogal.

Lees meer

Horeca-adviesbureau werd verrast met bijzondere wijnen

Enige tijd geleden won het horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners een wijnproeverij. Deze prijs ontvingen zij omdat zij mee hadden gedaan aan het klanttevredenheidsonderzoek onder WATCH-gebruikers.

Lees meer