Klantenportaalmodule structuur

De WATCH Klantenportaalmodule bestaat uit een front-end en een back-end. Uw klanten kunnen inloggen in de front-end en daar, afhankelijk van de autorisatie, een of meer van de volgende zaken regelen:

  • Meldingen, vragen en verzoeken indienen
  • Bestanden downloaden
  • Projectrapportages inzien
  • Facturen inzien en printen
  • Eigen NAW gegevens beheren
  • Vragenlijsten beantwoorden

Autorisatie

In de back-end van de WATCH Klantenportaalmodule richt u de autorisatie in. Hiermee bepaalt u welke groep klanten welke schermen te zien krijgt nadat er ingelogd is in de front-end. De eerste stap die u daarvoor zet, is het aanmaken van de contactpersoongroepen (Klantenportaal > Beheer > Contactpersoongroepen).

contactpersoongroepen beheerscherm
Figuur 1 Contactpersoongroepen maken in het contactpersoongroepen beheerscherm

Vervolgens kunt u in het contactpersoongroepen autorisatiescherm (Klantenportaal > Instellingen > Autorisatie contactpersoongroepen) aangeven welke schermen getoond gaan worden aan de leden van welke contactpersoongroep.

autorisatie contactpersoongroepen
Figuur 2 Autorisatie instellen in het contactpersoongroepen autorisatiescherm

Als laatste stap in het autorisatieproces geeft u per contactpersoon aan in welke contactpersoongroep deze valt. Dit doen we in het contactpersonen beheerscherm (Klantenportaal > Beheer > Contactpersonen). Dit is ook de plek waar u het wachtwoord voor de contactpersoon kunt invoeren.

contactpersonen beheescherm
Figuur 3 Wachtwoord en contactpersoongroep kiezen voor een contactpersoon

Uw klant kan nu door middel van zijn e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord inloggen in de klantenportaal front-end.

Laatste nieuws

Budgetbescherming in euro compleet

Budgetbescherming in euro's, in plaats van uren, is nu compleet! Het verbruik van budgetten is direct zichtbaar in de urenregistratie en de budgetten kunnen worden gebruikt in de rapportages. Bovendien is de bescherming van deze budgetten nu mogelijk.

Lees meer

Upgrade naar 6.4.1 in weekend van 11 en 12 maart

In het weekend van 11 en 12 maart gaan we alle huurlicenties upgraden naar 6.4.1. U hoeft hiervoor niets te doen. Wel kan het zijn dat uw WATCH omgeving tijdelijk niet bereikbaar is.

Lees meer

Waarom kan ik deze uren niet meer wijzigen?

Er zijn verschillende redenen waardoor u uren niet meer kunt aanpassen in het urenregistratie- of validatiescherm. Sinds kort kunt u in een oogopslag zien wat de onderliggende oorzaak hiervan is.

Lees meer

Budgetbescherming

U kunt in WATCH instellen dat het aantal begrote uren niet mag worden overschreden. Dat noemen we Budgetbescherming. In versie 6.4 van WATCH zijn de mogelijkheden hiervoor verder uitgebreid. Zo kunt u nu ook een totaalbudget in euro’s opgeven.

Lees meer