WATCH Time travel

Met WATCH Time travel is het mogelijk om in WATCH terug te gaan naar een willekeurig moment in het verleden om te kijken welke gegevens op dat moment aanwezig waren in WATCH. Deze functionaltieit kan worden gebruikt voor het beantwoorden van allerlei vragen:

  • Zijn bepaalde gegevens per ongeluk verwijderd?
  • Zijn er ten onrechte aanpassingen gedaan aan bepaalde gegevens?
  • Zijn er foutieve aanpassingen gedaan?

Behalve de inloggegevens en de gebruikers- en systeeminstellingen worden in WATCH Time travel alle gegevens (projecten, projectonderdelen, resources, klanten, etc.) getoond zoals ze op de gekozen datum en tijd aanwezig waren.

Hoe werkt het

Als WATCH Time Travel is geïnstalleerd, dan komt er een nieuwe systeeminstelling beschikbaar waar een gebruiker kan worden geselecteerd die vervolgens gebruikt wordt voor het tijdreizen.

time travel systeeminstellingen
Figuur 1 Time travel systeeminstelling voor het kiezen van de time-travel-gebruiker

Als er vervolgens met de hier geselecteerde medewerker in WATCH ingelogd wordt, kan linksboven in het scherm een datum en tijd gekozen worden.

time travel datum en tijd selecteren 
Figuur 2 Datum en tijd kiezen in Time travel modus

Zodra er op de “Travel” knop wordt gedrukt, dan toont de applicatie de gegevens zoals deze waren op de geselecteerde datum en tijd. Alle knoppen en iconen die gegevens kunnen aanpassen zijn uitgeschakeld en voorzien van een icoon die de melding geeft van de onderliggende reden.

WATCH Time travel is read only
Figuur 3 WATCH Time travel is read only

Laatste nieuws

Budgetbescherming in euro compleet

Budgetbescherming in euro's, in plaats van uren, is nu compleet! Het verbruik van budgetten is direct zichtbaar in de urenregistratie en de budgetten kunnen worden gebruikt in de rapportages. Bovendien is de bescherming van deze budgetten nu mogelijk.

Lees meer

Upgrade naar 6.4.1 in weekend van 11 en 12 maart

In het weekend van 11 en 12 maart gaan we alle huurlicenties upgraden naar 6.4.1. U hoeft hiervoor niets te doen. Wel kan het zijn dat uw WATCH omgeving tijdelijk niet bereikbaar is.

Lees meer

Waarom kan ik deze uren niet meer wijzigen?

Er zijn verschillende redenen waardoor u uren niet meer kunt aanpassen in het urenregistratie- of validatiescherm. Sinds kort kunt u in een oogopslag zien wat de onderliggende oorzaak hiervan is.

Lees meer

Budgetbescherming

U kunt in WATCH instellen dat het aantal begrote uren niet mag worden overschreden. Dat noemen we Budgetbescherming. In versie 6.4 van WATCH zijn de mogelijkheden hiervoor verder uitgebreid. Zo kunt u nu ook een totaalbudget in euro’s opgeven.

Lees meer