Selecties en query's

Selecties en queries maken

Selectie maken

Een selectie is statisch, wat betekent dat de inhoud van de selectie na creatie niet meer zal veranderen. Selecties worden gemaakt door te filteren op relatiesoort, functie, relatiekenmerken en contactpersoon kenmerken.

selectie maken

Query maken

Een query is dynamisch, wat betekent dat de inhoud ervan na verloop van tijd kan veranderen omdat meer of minder contactpersonen uit de zoekopdracht kunnen rollen. Ook queries worden gemaakt door te filteren op relatiesoort, functie, relatiekenmerken en contactpersoon kenmerken.

query maken

Selecties en queries gebruiken

Selecties en queries maken is uiteraard geen doel op zich. Ze kunnen worden ingezet voor mailmerge acties, e-mails verzenden en het aanmaken van contactverslagen.

Mailmerge

Op basis van een selectie of een query wordt een mailmerge bronbestand gemaakt dat in bijvoorbeeld Microsoft Word kan worden gebruikt voor het maken van een gepersonaliseerde mailing.

mailmerge

E-mails verzenden

Ook kunnen selecties en queries gebruikt worden voor het verzenden van e-mails. Ook hier kunnen relatiegegevens in de tekst van de e-mail worden verwerkt.

e-mails maken

Contactverslagen maken

Selecties en queries kunnen ook gebruikt worden om contacten aan te maken voor meerdere contactpersonen in een keer.

contacten maken

Laatste nieuws

Budgetbescherming in euro compleet

Budgetbescherming in euro's, in plaats van uren, is nu compleet! Het verbruik van budgetten is direct zichtbaar in de urenregistratie en de budgetten kunnen worden gebruikt in de rapportages. Bovendien is de bescherming van deze budgetten nu mogelijk.

Lees meer

Upgrade naar 6.4.1 in weekend van 11 en 12 maart

In het weekend van 11 en 12 maart gaan we alle huurlicenties upgraden naar 6.4.1. U hoeft hiervoor niets te doen. Wel kan het zijn dat uw WATCH omgeving tijdelijk niet bereikbaar is.

Lees meer

Waarom kan ik deze uren niet meer wijzigen?

Er zijn verschillende redenen waardoor u uren niet meer kunt aanpassen in het urenregistratie- of validatiescherm. Sinds kort kunt u in een oogopslag zien wat de onderliggende oorzaak hiervan is.

Lees meer

Budgetbescherming

U kunt in WATCH instellen dat het aantal begrote uren niet mag worden overschreden. Dat noemen we Budgetbescherming. In versie 6.4 van WATCH zijn de mogelijkheden hiervoor verder uitgebreid. Zo kunt u nu ook een totaalbudget in euro’s opgeven.

Lees meer