WATCH planning als internetagenda

Het is mogelijk om agenda-items uit WATCH beschikbaar te maken in andere agenda-applicaties. In dit voorbeeld openen we de WATCH agenda als internetagenda in Outlook. De agenda-items kunnen niet buiten WATCH gewijzigd worden. In Outlook zijn de WATCH agenda-items dus “read only”.

Autorisatie

Voor de autorisatie van de agenda en om te bepalen wiens agenda gepubliceerd wordt als internetagenda maken we gebruik van een token. In WATCH kan in het gebruikersinstellingen-scherm een token gegenereerd worden. Deze token wordt vervolgens gebruikt in de URL van de internetagenda.

Scherm: Agenda & Planning > Instellingen > Gebruikersinstellingen

In het gebruikersinstellingen-scherm van de WATCH Agenda & planning module kan op de “TOKEN” tab een persoonlijke token gegenereerd worden.

De uitgiftedatum geeft de start van de geldigheid van de token weer. Ook de einde geldigheid van het token kan hier optioneel worden ingevoerd. Vervolgens is er nog een sleutel nodig om de token te genereren. WATCH toont automatisch geschikte een waarde voor deze sleutel.

Token in gebruiksinstellingenscherm
Figuur 1 token en URL genereren in het gebruikersinstellingen-scherm.

Door op de knop “opslaan en token genereren” te klikken worden de ingevoerde gegevens opgeslagen en wordt er een token gegenereerd. Onderin het scherm wordt nu  de token getoond alsmede de complete URL die toegang geeft tot de WATCH agenda van de ingelogde gebruiker.

De WATCH agenda openen in Outlook

In Outlook kan de WATCH agenda als een nieuwe agenda toegevoegd worden. In het agenda in het start menu onder “Agenda openen” kies je de optie “Van internet…”.

Outlook agenda openen
Figuur 2 Agenda "Van internet" openen in Outlook

Vervolgens wordt er gevraagd een locatie van een internetagenda op te geven.

Agenda URL invoeren
Figuur 3 URL van de agenda invoeren

Hier plakken we de URL zoals deze in het gebruikersinstellingen-scherm van WATCH getoond wordt.

Outlook maakt vervolgens een verbinding met de webserver en vraagt of de agenda toegevoegd moet worden en er een abonnement op updates genomen moet worden.

Toevoegen en abonneren internetagenda
Figuur 4 Voor het toevoegen van de internetagenda eerst de Geavanceerd knop gebruiken.

Klik eerst op de knop “Geavanceerd…” om de Mapnaam van de agenda in te voeren en eventueel een beschrijving te geven.

Mapnaam in geavanceerd scherm
Figuur 5 Mapnaam invoeren van de internetagenda

Klik na het opslaan van de geavanceerde instellingen op “ja” en de nieuwe agenda wordt nu geopend in Outlook.

Agenda's naast elkaar
Figuur 6 WATCH Agenda als extra agenda naast de reguliere outlook agenda

Door op het pijltje naar rechts te klikken naast naam van de geïmporteerde WATCH agenda, wordt deze internetagenda gecombineerd met de reguliere agenda.

Agenda's gecombineerd
Figuur 7 Reguliere agenda en internetagenda uit WATCH gecombineerd

 

Laatste nieuws

Budgetbescherming in euro compleet

Budgetbescherming in euro's, in plaats van uren, is nu compleet! Het verbruik van budgetten is direct zichtbaar in de urenregistratie en de budgetten kunnen worden gebruikt in de rapportages. Bovendien is de bescherming van deze budgetten nu mogelijk.

Lees meer

Upgrade naar 6.4.1 in weekend van 11 en 12 maart

In het weekend van 11 en 12 maart gaan we alle huurlicenties upgraden naar 6.4.1. U hoeft hiervoor niets te doen. Wel kan het zijn dat uw WATCH omgeving tijdelijk niet bereikbaar is.

Lees meer

Waarom kan ik deze uren niet meer wijzigen?

Er zijn verschillende redenen waardoor u uren niet meer kunt aanpassen in het urenregistratie- of validatiescherm. Sinds kort kunt u in een oogopslag zien wat de onderliggende oorzaak hiervan is.

Lees meer

Budgetbescherming

U kunt in WATCH instellen dat het aantal begrote uren niet mag worden overschreden. Dat noemen we Budgetbescherming. In versie 6.4 van WATCH zijn de mogelijkheden hiervoor verder uitgebreid. Zo kunt u nu ook een totaalbudget in euro’s opgeven.

Lees meer